Dragi prijatelji,
Želim Vas ukratko obavijestiti o našem hodočašću u Asiz, od 15. do 18. svibnja 2014. godine. Ovo je predviđeni program, ali on zavisi i od drugih okolnosti i može biti odstupanja.

Polazak: Četvrtak, 15. 05. 2014. U 20, 00 (ako može i malo ranije, bit će još bolje).
Petak, 16. 04. 2014: Dolazak u Greccio (prve božićne jaslice, 1223. g.) ujutro - teško je naznačiti točno vrijeme. Molitva, sv. misa (zornica), razgledavanje svetišta. Polazak za Fontecolombo (Franjevački Sinaj), molitva i razgledanje svetišta. Polazak za Asiz. U Asizu, kod časnih sestara se nadamo biti oko 13:30 sati. Ručak, smještaj u sobe i odmor.
17, 00 - Pohod Rivotortu i Porcijunkuli... do večere. Poslije večere spavanje ili mogućnost molitve u tišini Porcijunkule - otvorena je od 21 - 23 sata.

Subota, 17. 05. 2014: Doručak - 7,45 Polazak za Carcere (samotište na Subasiju /710 m/ - (idemo taksijem i gore i nazad) - To nije uračunato u cijenu, bit ce oko 8 € po osobi)). Razgledavanje, sv. misa na otvorenom i prilika za molitvu u tišini. Pohod Sv. Damjanu (Prvi samostan klarisa - tu je Klara živjela i umrla). Razgledavanje i meditacija. Povratak u hotel i ručak. Odmor.
15:00 - Sv. Klara - grob, bazilika i Križ sv. Damjana; Sv. Rufin (katedrala – mjesto krštenja Klare i Franje. Spomen krštenja); Središnji trg; Chiesa nuova {rodna kuća sv. Franje - molitva za roditelje i obitelj); Bazilika i grob sv. Franje. Bit će i slobodnog vremena kupovinu suvenira...

Nedjelja, 18. 05. 2014. - 6, 00: Doručak – 6,45 krećemo za La Vernu (mjesto gdje je sv. Franjo primio rane). Razgledavanje svetišta, sv. misa i prilika za molitvu u šutnji. To nam je i vrhunac hodočašća pa ćemo imati prilike molitveno i kontemplativno odmoriti dušu. Ručak iz torbe. Možemo naručiti i u hotelu da nam priprave - oko 6 €, to se dodatno plaća tko želi. Ili ćemo stati na autoputu.

Napomena:
- Očekujem točan raspored soba (dvokrevetne i višekrevetne. Kad dobijem javit ću da se znate rasporediti. Vjerujem da smo svi pripravni i za franjevačku jednostavnost i skromnost - osobito bratstvo.
P. S. Osiguranje: Za vrijeme vožnje - dok smo u autobusu - svi imamo zdravstveno osiguranje na račun autobusa. Postoji mogućnost posebnog osiguranja za sve ostalo izvan autobusa. Štogod se dogodilo plaća osiguranje. to nije obvezno, dobrovoljno je, ali smatram da je mudro da se to učini. To može učiniti svatko za sebe ili grupno preko agencije - što je jeftinije. Zanimajte se kod prijevoznika. To bi bio ukratko naš program. Jasno, u hodu može doći do nekih izmjena, ali nastojat ćemo da smireno vidimo ono najglavnije i da imamo dovoljno vremena za šutnju i molitvu. Nije previše naporan, ali trebat će kondicije i izdržljivosti.
Radujem se hodočašću i srdačno vas pozdravljam.

Samobor, 28. 04. 2014.
Fra Nikola Vukoja